Wymienione na gwarancji Teraz jest 398 mm - jedna biała kropka i trzy żółte
[O2] Problem z tylnym zawieszeniem Octavia II FL, sprężyny
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Moim zdaniem trzeba wysłać zapytanie do SAP jaki powinien być dystans dla aut z LPG i w przypadku odmowy wymiany sprężyn w ASO podstawić im pod nos oficjalne pismo SAP, które byłoby do zassania z sieci. A tak niektórych ASO zwodzą. Zobaczylibyśmy wtedy reakcję ASO na taki argument.
Powodzenia,dargli
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJa dzis mierzylem u siebie i na polowce baku i kilku rzeczach w bagazniku wyszlo 360mm. Ulozyly juz sie, wiec za jakis czas je zareklamuje :lol:
Ja miałem 369 z pełnym bakiem. ASO zmierzyło 374mm, ale może bez koła mierzyli, może bez baku... ??
Stacyjkę już wymieniłeś? Moja nowa chodzi tak, jak nawet po kupnie auta stara nie chodziła.
jeszcze tylko klima i drgania auta na wolnym biegu i wyjdę może na prostą.
Zamieszczone przez michal10381Dostałem też informacje iż sprężyny wymieniają w sedanach a w kombi dokładają wspomagacz.
Zamieszczone przez Romecky81A jak to ma się z trwałością - na ile taka "wymiana" wystarcza? Zakładam, że po jakimś czasie i te mocniejsze sprężynki siądą...
W moim wypadku auto wyjechało tak z fabryki. Pewnie w większości było tak samo. Więc myślę że będzie teraz OK przez dłuższy czas.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikMaicroft napisał/a:
Ja dzis mierzylem u siebie i na polowce baku i kilku rzeczach w bagazniku wyszlo 360mm. Ulozyly juz sie, wiec za jakis czas je zareklamuje :lol:
No wreszcie zmierzyłeś... . 360 to niezły wynik bez gazu i z połówka baku.
Ja miałem 369 z pełnym bakiem. ASO zmierzyło 374mm, ale może bez koła mierzyli, może bez baku... ??
Stacyjkę już wymieniłeś? Moja nowa chodzi tak, jak nawet po kupnie auta stara nie chodziła.
jeszcze tylko klima i drgania auta na wolnym biegu i wyjdę może na prostą.
Do stacyjki nasmarkali i tez dziala lepiej niz nowa, nawet pas juz sie zwija po wymianie i tez jakos inaczej chodzi niz ten pierwszy.
Komentarz
-
-
Koledzy powiedzcie mi ile czekaliście na odpowiedź z SAP w sprawie sprężyn ...?
Ja wysłałem do nich maila w niedzielę wieczorem i do tej pory nikt sie nie odezwał... pytam bo jak wysyłałem na początku były problemy z ta ich stroną więc nie wiem czy to dotarło. Co radzicie czekać czy zadzwonić i zapytać czy doszło moje zgłoszenie.
Dzieki za info
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
ale narazie nic mi SAP nie odpisało a ja im tam napisałem żeby mnie skierowali do ASO w woj. ślaskim
[ Dodano: Sro 30 Maj, 12 17:39 ]
Zamieszczone przez marcin1978Zamieszczone przez termit886Koledzy powiedzcie mi ile czekaliście na odpowiedź z SAP w sprawie sprężyn ...?
[ Dodano: Sro 30 Maj, 12 17:42 ]
Koledzy mam jeszcze jedno pytanko czy na pomiar musze się umawiać w ASO przy salonie gdzie kupiłem auto czy mogę obojętnie do którego zgłosić tą usterkę....???
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michal10381to raczej jedz tam gdzie auto nabyłeśOblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Pomiar możesz umówić w tym ASO, w którym chcesz. Ja kupowałem auto w Mińsku Maz., a pomiary robiłem u siebie w Szczecinie. Ważne jest to, żeby pomiar się odbył i żeby poszło zapytanie do SAP.Gdy wszyscy myślą, że się czegoś nie da zrobić, wtedy pojawia się ten który nie wie, że się nie da i to robi.
nasze auta: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50170
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michal10381adamusek rozumiem iż SAP zalecił wymiane sprężyn tak?
Ja dziś byłem w ASO i nawet nikt nie chciał mierzyć - my wiemy - padło stwierdzenie potem ksero ksiażki gwarancyjnej i zapewnienie ze skontaktuja sie z SAP i oni zadecydują.
Dostałem też informacje iż sprężyny wymieniają w sedanach a w kombi dokładają wspomagacz.
A post wyżej i kombi i sprężyny wymienione :?
Wszystkie pomiary wykonywane z zatankowanym autem po korek jak zaleca SAP.Prowadzi NaviExpert Lifetime
Ostrzega Yanosik
Nagrywa Vicovation TF-2 EZ
Komentarz
-
-
Koledzy czy po wysłaniu zapytania ze strony SAP przychodził do was na skrzynkę mailową mail z linkiem do jakieś strony gdzie można odczytać odpowiedź od SAP. Bo ja wysłałem już drugi raz otrzymałem info na ich stronie że zapytanie zostało wysłane i że na miala powinnem dostać jakiś link ale nic nie przyszło....
Pomóżcie
Komentarz
-
-
Link przychodzi na email praktycznie zaraz i możesz przeczytać co napisałeś potem przychodzi drugi email z linkiem do odpowiedzi zresztą do tej samej strony. Ale jeśli miałeś problemy ze stroną to może jakiś problem z komputerem bo mi ta strona w tym czasie jak pisałeś ze jest coś nie tak chodziła dobrze.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcin1978Link przychodzi na email praktycznie zaraz i możesz przeczytać co napisałeś potem przychodzi drugi email z linkiem do odpowiedzi zresztą do tej samej strony. Ale jeśli miałeś problemy ze stroną to może jakiś problem z komputerem bo mi ta strona w tym czasie jak pisałeś ze jest coś nie tak chodziła dobrze.
Komentarz
-
-
l1530s, zrobili cię IMO w wałka! Założyli ci o 1 stopień za miękkie w/g twojego wyposażenia! Powinni założyć Ci ....BF 1x biała 3x żółta i nadal nie byłby to "woz drabiniasty"...
Zamieszczone przez l1530sto jestem chyba jedyny z takim oznaczeniem sprężyn
l1530s, zobacz na stronę 29, kolega Yarwa, zamieścił tam wszystkie typy sprężyn z oznaczeniami...Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
Komentarz